Coronavirus FAQ vragen

Wat is het coronavirus?

Coronavirussen kunnen infecties aan de longen en luchtwegen veroorzaken. Er zijn verschillende soorten, waarvan MERS en SARS de bekendste zijn. In de Chinese stad Wuhan werden in december de eerste mensen ziek van een nieuw soort coronavirus. Over dit specifieke virus is nog veel onbekend.

Kun je ook besmet raken als je een pakketje uit China bestelt?

Nee, het virus verspreidt zich via mensen en dieren. Buiten het lichaam kan het virus niet goed overleven. Zeker niet op karton, verpakkingsmateriaal of andere spullen.

Wanneer is de verwachting dat China weer gaat werken?

Het opkomen van het Coronavirus is gelijk gevallen met het Chinees nieuwjaar. Tijdens het Chinees nieuwjaar heeft het over grote deel 1 tot 2 weken vakantie en ligt China plat. Na deze vakantie heeft de Chinese overheid besloten maatregelen te nemen ivm de verspreiding van dit virus.  Een van de maatregelen is dat het douane personeel niet werkt. O.a. met deze maatregel hoopt de Chinese overheid de angel uit de verspreiding van het virus te halen. Daarnaast ligt ook een deel van de toevoer van producten stil. Een deel van de fabrieken is dicht.

Wanneer is de verwachting dat de goederen stroom (o.a. onze orders) weer opgestart wordt?

China heeft vergaande maatregelen genomen om verspreiding van het virus tegen te gaan. De Chinese overheid heeft onlangs besloten deze maatregelen tot 18 februari te verlengen. De kans wordt groot geacht dat de maatregel niet langer verlengt zal worden omdat dit een te grote impact heeft op de Chinese economie. Wij hebben er dus goede hoop in dat de goederen stroom vanaf 18 februari weer op gang zal komen. Echter kunnen we hier geen garanties op geven.

Dus mijn pakketje wordt 18 februari doorgelaten door de douane?

Zoals je kunt begrijpen kunnen wij hier geen garanties op geven, maar de verwachting is dat wanneer de douane weer zijn werk gaat doen de pakketjes snel doorgelaten zullen worden al zal de achterstand altijd voor enige vertraging zorgen.

Krijg ik mijn pakketje wel?

Dat is 100% zeker. Wij willen je alleen vragen om begrip dat de verwachting is dat onze standaard levertijden niet gehaald zullen worden. De inschatting is dat de levertijd door dit Coronavirus dubbel zo lang zal zijn als normaal. Onze normale levertijd is maximaal 25 werkdagen. Wij willen je vragen om nu 50 werkdagen aan te houden. Wij willen onze excuses hiervoor aanbieden.  Ter compensatie hebben onze klanten een kortingscode van 15% ontvangen op een toekomstige bestelling.

Waarom kan ik niet direct mijn geld terug krijgen?

De ernst van de situatie is nog niet zo lang duidelijk. Hierdoor is er een deel van de mensen die wij pas achteraf hebben kunnen informeren over de ernst van de situatie en de vertraging in de levertijd. Wij hebben inmiddels over de gehele site melding gemaakt over een langere levertijd door het Coronavirus. Wij gaan ervanuit dat klanten die bestellen het geen probleem vind om langer op de bestelling te wachten. Van de mensen die voor deze tijd hebben besteld willen we om begrip vragen voor deze extreme situatie. Aangezien de pakketten het magazijn al zijn verlaten en de pakketten bij de douane worden opgehouden hebben wij hier geen invloed op. 

Kan ik in contact komen met de klantenservice?

Uiteraard is dat altijd mogelijk. Het contactformulier vind je hier. Let wel dat als je de vraag stel waar je bestelling blijft je eenzelfde soort antwoord kan verwachten als de informatie op deze pagina. Door de vele vragen over deze Coronavirus situatie is onze reactietijd langer dan je van ons mag verwachten. Wij kunnen helaas niks anders doen dan wachten totdat de douane zijn werkzaamheden weer hervat. 

Wij vragen om begrip

Wij zouden je willen vragen om begrip op te brengen voor deze situatie. Wij hebben de gevolgen van dit virus niet in de hand zo ook de douane niet. Wij hopen dat jij als klant ons enig krediet kan geven. Je bestelling is 100% gegarandeerd onderweg. Het is wachten op de douane. Nogmaals onze excuses voor het ongemak en dank voor je begrip.